Fontys Hogescholen biedt sinds 2005 de minor Global Development Issues aan voor studenten van alle studierichtingen binnen en buiten Fontys. Jaarlijks schrijven circa honderd studenten zich in voor deze minor en maken daarmee kennis met mondiale vraagstukken, politieke filosofie en interculturaliteit.

Een centraal concept in de minor is duurzame ontwikkeling, van waaruit studenten leren om  diverse vraagstukken zo breed mogelijk te analyseren en mogelijke oplossingen te beoordelen.

Ieder jaar organiseert de minor in samenwerking met maatschappelijke organisaties en bedrijven een debat of dialoog over een relevante en actuele casus, zoals de grondstoffenoorlog in de Democratische Republiek Congo, de stijgende voedselprijzen in de wereld en de arbeidsomstandigheden in de Bengaalse kledingindustrie. Dit voorjaar is gekozen voor een seminar met Bright Future Lab, over de Blauwe Economie. Het thema past goed bij de inhoud van de minor, gezien de aansluiting met duurzame ontwikkeling als concept. Bright Future Lab brengt in dit seminar de Blauwe Economie met concrete casussen naar het niveau van de studenten van de minor en legt daarbij focus op de vraag hoe internationale betrekkingen eruit zien in de Blauwe Economie (en andersom).

 

 

Share →
Inloggen