Mede-Birght Future Lab oprichtster Patty Kluytmans organiseert een introductiedag én cursus permacultuur. Naar eigen zeggen is wil zij hier zo graag mee aan de slag omdat ze er van houdt om in de natuur bezig te zijn en omdat ze er steeds meer achter komt dat het eigenlijk gewoon Blauwe Economie is, toegepast op o.a. voedselproductie. Doe je met haar mee?

Permawattuh..? De principes van natuurlijke ecosystemen toepassen op de productie van voedsel? Uitgebreid met extra aspecten voor een vitale duurzame samenleving? Dat is permacultuur! Daar wil je toch meer van weten! Dat kan:

Vanaf 8 februari 2015 starten er drie mogelijkheden voor een cursus permacultuur op Fortboerderij Dijkzicht in Aalsmeerderbrug. Voor iedere ervaring en budget een passend programma. Kies voor de zelfstudie met ontwerpworkshop, de groepsstudie met praktijksessies of de 11 daagse PDC zomercursus in Friesland. Bepaal jouw eigen intensiteit, mix van theorie en praktijk, moment en budget en schrijf je in voor 4 februari.

Bij de zelfstudie doe je mee aan de ontwerpworkshop op 8 februari en ontvang je een leeslijst en inhoudelijke handreiking. In deze workshop op de Fortboerderij behandelen we de stappen van het ontwerpproces en de praktische inhoud daarvan, aandachtspunten en valkuilen en leer je meer over de manier van kijken en denken. Daarmee kan je zelf aan de slag in je eigen tuin.

In de groepsstudie is de ontwerpworkshop het startpunt en ga je met de deelnemers verder aan de slag. In 7 sessies behandel je met elkaar theorie, maak je samen een ontwerp en ga je hiermee praktisch aan de slag bij de Fortboerderij. Je kan zo de theorie in praktijk brengen, gaat voor verdere verdieping, leert samen van de praktische ervaringen en leert van elkaar.

De zomercursus vindt plaats van 13 t/m 24 juli in Friesland. Dit is een intensieve permacultuurcursus waarin je in een korte tijd alle ins en outs te weten komt en een PDC ontwerpcertificaat haalt. De ontwerpworkshop, groepsstudie en zomercursus kosten respectievelijk €80, €295 en €800.

Het volledige programma van alle 3 de opties vind je hier. Voor vragen en inschrijven, mail voor 4 februari naar Patty Kluytmans via p.kluytmans@gmail.com

Share →
Inloggen