Leuk dat je een kijkje neemt op onze website! Op deze pagina krijg je een indruk van onze eerste twee 3-daagse trainingen. Tijdens de eerste avond van de  3-daagse training in Rotterdam vond er een seminar plaats met o.a. Gunter Pauli en ‘blauwe ondernemers’. Benieuwd wat er gebeurd is tijdens de 2e editie van het Bright Future Lab? Bekijk het korte filmpje hieronder.

En hierna een kort verslag en een filmpje van de 1e editie van het Bright Future Lab.

1e editie Bright Future Lab

De kick-off van het eerste Bright Future Lab vond plaats op 10-10, Dag van de Duurzaamheid. Drie dagen lang –die erg snel voorbij waren- hebben we met een groep zeer enthousiaste deelnemers mogen werken. De eerste middag stond in het teken van kennismaking, introductie Blauwe Economie, en introductie biomimicry door Saskia Muijsenberg van biomimicry NL.

Het seminar werd geopend met 3 presentaties in PechaKucha stijl door  PolydomeRotterZwam en de Ceuvel. Vervolgens presenteerde Henry van Veldhuizen het concept ‘Grondstoffenfabriek’ van de waterschappen, waarna hij in dialoog ging met Gunter Pauli over deze vooruitstrevende aanpak. Vervolgens nam Gunter Pauli ons verder mee in de Blauwe Economie.

Vrijdag stond in het teken van systeemdenken. Lucas Simons trapte af met een helikopter view. Uiteraard gingen de deelnemers hier vervolgens zelf mee aan de slag. Vervolgens zoemde Charles van der Haegen van ZERI verder in op het systeemdenken. De dag werd afgesloten door Kees Aarts, mede oprichter van Protix BioSystems.

Zaterdag stond voornamelijk in het teken van de Scan, Screen, Implement methode. Na een inspirerende uitleg van Charles van der Haegen met verschillende praktijkvoorbeelden, gingen de deelnemers aan de slag met de casussen Katshoek –het leegstaande kantoorpand waar de training plaatsvond- en Bonaire. De deelnemers verrasten ons met enorm goede scans en creatieve ideeën. Benieuwd geworden? Dit filmpje -met grote dank aan Verdieping 21– geeft je een impressie van de 3 dagen:

Tijdens de terugkomdag op 23 november hebben we met zijn allen meegedacht met eigen vragen van de deelnemers, hebben we een kijkje in de keuken gekregen bij de scan van Groningen, zijn we ingegaan op ondernemen zonder geld, is er gewerkt aan 2 casussen en is er door Kees Aarts een uitdaging weggelegd voor de deelnemers.

Inloggen