Gedurende 12 maanden bezoekt Alexander 3 continenten, Afrika, Azië en Noord & Zuid Amerika om in eigen persoon met ondernemers, wetenschappers, ontwerpers en anderen kennis uit te wisselen, te leren van hun inzichten en te begrijpen waar onze wereld naar toe gaat.

Sindsdien heeft hij 10 landen bezocht Zuid Afrika, Zimbabwe, Indonesië, Maleisië, Singapore, Taiwan, Canada en Verenigde Staten van America en Noord America.

“Ik heb in Zuid Africa een dag tussen vliegen en larven doorgebracht. Hoe larven (maggots) als alternatieve voedselbron kunnen dienen voor veevoeder. Wist je dat 30% van all het vis dat we vangen gebruikt wordt als veevoer?

“In Zimbabwe heb ik met Sociaal ondernemer Chido Govera (Future of Hope) een maand mee mogen lopen. Ze leert wezen zwammen kweken, zodat ze hun eigen school kunnen betalen zodat minder afhankelijk worden van hun pleeggezin.”

In Indonesië wordt de blauwe economie meer gezien als alternatief voor een andere economie. Hier heeft hij universiteiten bezocht om contacten te leggen voor het Blauwe Economie wereldcongress van 2015. Fascinerend vond hij het om hier te ervaren hoe dicht de mensen bij de natuur staan en snel begrijpen wat Blauwe denken kan betekenen voor hun land.

In elk land verdiept hij zich in de cultuur en slaap  hij bij de mensen thuis. Niet altijd even rustgevend… In Indonesië werd hij bijvoorbeeld om 4:30 gewekt voor het ochtendgebed in de Moskee. In Zuid Africa voel en zie je het verschil verschil tussen toegang hebben tot educatie en niets hebben. Een tour in een townships legde dit contrast bloot; “De aankomst was beangstigend (ook voor de medereizigers) door minutenlange rij van metalen muur van alle kleine huisjes zij aan zij. Eenmaal binnen in de stad, een oase van rust en ondernemerschap en een warm welkom.”

Op naar de volgende ontmoeting en dan te bedenken dat Iedere ontmoeting leidt tot meer vragen en huiswerk.

(*) Wil jij Alexander zijn avonturen lezen, kijk dan naar deze link want Alexander start zijn ‘crowdfunding’ voor zijn ‘Master of Beautiful Achievements’;

In dit reisverslag, getiteld Masters of Beautiful Achievements, ben je getuige van zijn ervaringen en ontmoetingen , de inzichten en krijg je de beschikking over de bronnen van zijn inspiratie. Het zal  een reisverslag zijn vol met inspiratie, reflectie over waar onze wereld naar toe gaat en misschien wel belangrijker wat jij en ik vandaag kunnen doen om de toekomst van morgen te beïnvloeden.

 

Share →
Inloggen